menu close menu

Basisstukken voor je garderobe?!

Wat zijn basisstukken? En hoe werkt dat een basisgarderobe? Basisstukken zijn (het woord zegt het al) kledingitems die de basis vormen van je garderobe. Het zijn kledingstukken die je veel kunt en zult dragen omdat ze bij veel gelegenheden van pas komen èn omdat je ze met veel andere kledingstukken uit je kast kunt combineren. Zeker als al je kleding qua kleur bij je past (dat weet je na een kleuranalyse;)) zal dit laatste het geval zijn.

Basisstukken heb je meestal in een voor jou goede basiskleur zoals bijvoorbeeld: blauw, grijs, zwart of bruin. Dit is afhankelijk van de kleur van je haar, huid en ogen. Na een kleuranalyse weet je precies wat voor jou een goede basiskleur is, deze vind je dan op je kleurenkaartje.

Wat zijn nu de basisstukken voor je garderobe? Ik noem een aantal voorbeelden. Een blazer, een nette broek, een spijkerbroek, een trui met een v-hals, een tanktop, een witte blouse in een voor jou goede wit (spierwit, off white of warm wit). wat schoenen betreft kun je denken aan ballerina’s, platte (veter) schoenen, pumps en enkel) laarzen. Accessoires horen er ook bij zoals bijvoorbeeld: sjaaltjes om je outfit mee af te stylen, een clutch voor naar een feestje, een shopper als je naar de stad gaat en een rugzak als je dagje op stap gaat met je gezin of je vrienden. Als sieraad zijn een ketting, een bijzondere ring en een mooi horloge altijd goed.

Als je deze basis hebt, kun je je garderobe uitbreiden met items die je met je basisgarderobe kunt combineren. Onthoud wel: Less is more! Beter een kleine, goed op elkaar afgestemde garderobe, die je veel draagt dan een overvolle kledingkast, waarvan de helft in de kast blijft hangen.

basisgarderobe

 

 

27-08-16 | 0 comments | in blog

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>