menu close menu

Garderobechecklist

Garderobe checklist

Een garderobe checklist is een lijst van kleding items die je in je kast zou ‘moeten’ hebben. Deze items zijn neutraal van kleur, zodat ze lang mee gaan en met veel items te combineren zijn. Als je de kledingitems van deze lijst in je kast hebt, dan heb je voor elke gelegenheid iets om aan te trekken. Hoe handig is dat!

Deze tijdloze, neutrale items vormen de basis van je garderobe. Je vult daarnaast je garderobe aan met items die passen bij jouw stijlpersoonlijkheid. Voor elke ‘bottem’ (rok/broek) kun je twee of meer tops aanschaffen.

Checklist:

Broeken: een jeans – een klassieke broek – een casual broek

Jurken/rokken: een LBD/klassiek jurkje –een casual jurk/rok – mantel pakje

Shirts/blouses: een casual shirt met lange, driekwart en korte mouw – een mouwloze top – een blouse met lange en korte mouw

Truien /vesten: een fijn gebreide trui of een sweater – een vest lang/kort

Jassen: een blazer – een spijker/leren jasje – een trenchcoat

Schoenen: platte/veterschoenen – enkellaarsjes – lange laarzen – pumps – sandalen

Accessoires: sjaaltjes – riem – handtas – klein tasje – div. sieraden/juwelen

Aanvullende tips.

Bij het opruimen van je kast kun je sorteren op kleur, pasvorm en stijl. Voldoet een kledingstuk niet aan deze maatstaven, maak er dan iemand anders blij mee. De praktijk leert vaak dat je het toch niet meer gaat dragen.

Kijk welke combinaties je kunt maken en maak een lijstje van items die nog ontbreken of van je wensen. Je komt vast ook wel items tegen die nergens bij passen. Bedenk wat waar je bij zou willen dragen en ga dan op zoek naar dat specifieke item.

Als je op zoek gaat naar een kledingstuk dat ergens bij moet passen, neem desbetreffend kledingstuk dan mee. Dan hoef je later niet weer terug omdat het qua kleur of pasvorm net niet goed is.

Maak foto’s van alle combinaties die je kunt maken met je kleding. Heb je dan een keer geen inspiratie, dan kun je terugvallen op de foto’s.

Disclaimer: Niks moet, alles mag. Draag vooral waar jij je goed in voelt!

Kleur & Stijl bij Greet

03-04-20 | 0 comments | in blog

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>