menu close menu

Inspiratie met kleur

Van kleur kan ik altijd erg genieten. Kleur in kleding, maar zeker ook in de natuur, op schilderijen en gebouwen. Inspiratie op gebied van kleur krijg ik ook van alle dingen die ik om me heen zie. Regelmatig zoek ik de inspiratie op door bezoek aan een tentoonstelling, een lezing, een wandeling in de natuur of het lezen/bekijken van een boek. Soms ben je niet speciaal op zoek naar inspiratie, maar wordt je zomaar door getroffen.

Afgelopen week was ik samen met mijn lief voor een korte vakantie een paar dagen in de Harz, Duitsland. De omgeving was mooi, het weer was goed en we hebben dan ook genoten! In een oude kerk uit 1100 werd ik getroffen door het kleurgebruik. Het was een sobere kerk en het gebruik van kleur viel daardoor des te meer op.

IMG_1679

Later liepen we in een oud stadje en daar viel me het kleurgebruik voor de huizen en gebouwen op, echt heel bijzonder. Het deed gewoon mediterraans aan, terwijl de bouwstijl wel typisch Duits was.

IMG_1691                   IMG_1696

 

Ook de daklijsten waren vaak prachtig versierd en de kleurcombinaties waren hier ook prachtig!

IMG_1695

 

De natuur kan je qua kleur ook verrassen. Ik zag een knalroze begonia afsteken tegen een zacht grijze muur en de subtiele combinatie van de zachtgele bloesem en het frisse groen van de bladeren van de jasmijnboom die afsteken tegen de strakblauwe lucht. En dan heb ik het nog niet over de heerlijke geur van de jasmijn; genieten!

IMG_1693                IMG_1698

Inspiratie voor het gebruik en het combineren van kleuren doe je dus niet alleen op door te kijken wat er in de bladen staat of in de winkels hangt. Ook door wat je om je heen ziet kun je geïnspireerd worden!

In de laatste afbeelding kun je zien hoe je de kleurcombinaties van de foto’s zou kunnen gebruiken in je kleding.

66638-medium

Waar laat jij je door inspireren?

 

15-06-18 | 0 comments | in blog

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>