menu close menu

Kleuradvies duur???

Vandaag kwam ik op Facebook een artikel tegen over het nut van een kleuranalyse. ‘Leuk’,  dacht ik, ‘even lezen’.  Maar ik was al snel verbaasd. In de derde regel werd er gezegd dat Kleurstylisten het beste kunnen bepalen wat bij je past,maar dat dit nu eenmaal erg duur is!?Vervolgens geven zij in het artikel kleuradvies. Er staat o.a. in dat meiden met donkere ogen en licht haar vaak een gele ondertoon in hun huid hebben en dat brunettes met lichte ogen en een lichte huid vooral heldere en donkere kleuren moeten dragen.

Hier werd ik niet echt vrolijk van. Op deze manier zou je precies die kleuren kunnen gaan dragen die juist niet bij je passen. Ieder mens is anders, we zijn allemaal uniek en zo worden mensen ook benaderd tijdens een kleuranalyse. Een kleuranalyse kun je niet geven in een artikel van pakweg twee A4tjes.

“Echte” Kleurconsulenten hebben een opleiding gedaan en een examen afgelegd.  Zij kijken naar de kleur van huid, je haar en je ogen en welke kleuren daar mooi bij staan. Ze kijken ook naar het contrast wat in je uiterlijk te zien is en leren je hoe je dat in de kleding die je draagt terug kunt laten komen, zodat er een mooie balans ontstaat.

download

En ja, een kleuradvies kost aardig wat geld, maar duur? Nee, zo zou ik dat niet willen zeggen.  Kijk maar eens wat het je allemaal oplevert:

  • Minder miskopen
  • Minder tijd kwijt aan shoppen
  • Meer combinatiemogelijkheden met je kleding
  • Je ziet er altijd goed uit
  • Je voelt je zefverzekerder
  • Je hebt er jarenlang plezier van

Wat geef je niet uit bij de kapper als je je haar laat knippen en kleuren. Dat komt elke 5 tot 6 weken terug. Een kleuranalyse hoef je nog niet eens elk jaar te doen!

Dus duur zou ik het niet willen noemen. Wel een investering waar je jarenlang plezier van hebt. Een cadeau voor jezelf, wat je veel nieuwe inzichten op kan leveren.

Eigenlijk hoop ik dat na het lezen van het genoemde artikel mensen nieuwsgierig worden en zich af gaan  vragen hoe zit dat eigenlijk bij mij? Is mijn huid koel of warm en hoe zit dat met mijn haar? Dat ze dan vervolgens een Kleurconsulente bij hen in de buurt opzoeken en een afspraak maken voor een Kleuranalyse.

Laat je verassen, wij laten je graag zien hoe mooi je bent

af20180e570f737e9b948f51ff296362

 

 

10-02-18 | 0 comments | in blog

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>