menu close menu

(nieuwe) kleding restylen

Heb jij dat soms ook: je komt een kledingstuk tegen wat qua kleur en pasvorm en stijl bij je past, maar het is het net niet. Er zijn trucjes die er voor kunnen zorgen dat dit kledingstuk wel op en top bij jou gaat passen.

Wist je bijvoorbeeld dat andere knopen een kledingstuk een totaal andere uitstraling kunnen geven? Op onderstaand voorbeeld kun je zien dat zwarte knopen de blouse een vrij donkere uitstraling geven en dat oranje knopen de blouse wat lichter en zachter maken.

voor-na 1

Hoe kleiner de knopen, hoe subtieler de verandering. Bij grote knopen op bijvoorbeeld een vest of jas kan het verschil echt heel groot zijn!

Een jurk of rok die je te lang vindt, kun je natuurlijk korter maken. Maar een jurk of rok die je net iets te kort vindt, kun je soms wat langer maken, afhankelijk van de zoom die er in zit.

Bij de schoenmaker kun je maximaal 1 cm. van de hak van je schoen af  laten halen. Heel handig als je paar schoenen hebt waarvan je de hak eigenlijk net iets te hoog vindt.

Mouwen van een jasje/blazer die te lang zijn kunnen al gauw wat sloom staan, een simpele oplossing kan zijn om de mouwen om te slaan en iets op te stropen. Dat staat gelijk een stuk vlotter.

Bij veterschoenen kan het leuk zijn om een andere kleur veter in de schoen te doen. Neem dan bijvoorbeeld een kleur die ook in je kleding terug komt, dat maakt het net iets leuker.

kleding hacks

Heb je een jurk of een shirt waarvan je de mouw te lang vindt? Maak de mouw korter tot een driekwart mouw of haal de mouw er helemaal af, dan heb je een jurk of shirt voor warme dagen.

Zo kun je natuurlijk ook een broek korter maken tot een 7/8 broek of tot een broek met de lengte van een capri-broek.

Ben je niet zo handig met de naaimachine?  Er zijn genoeg kledingateliers waar ze je met liefde je kleding voor jou vermaken. Een goede kleermaker is zijn gewicht in goud waard!

13-12-19 | 0 comments | in blog

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>