menu close menu

Nooit te oud…

Het spreekwoord zegt; ‘Je bent nooit te oud om te leren.’ Zelf ervaar ik dit regelmatig. Het hoeven geen grote dingen te zijn die je leert, het zit soms ook in kleine dingen, bijvoorbeeld als je merkt dat het opruimen van spullen ruimte en dus rust geeft in je hoofd.  Maar ik vind het het ook verrijkend om bewust op zoek te gaan naar nieuwe dingen om te van te leren, door bijv. het volgen van een webinar, het lezen van een boek over een bepaald onderwerp of het volgen van een cursus.

Voor een Kleuranalyse en /of een Kledingstijladvies ben je ook nooit te oud. Dat bewijst Sonja, een kunstzinnige dame van 76. Zij belde mij een aantal weken geleden op en wilde graag een afspraak maken voor een Kleuranalyse en een Kledingstijladvies. Ze ervaarde dat met het ouder worden er veel dingen veranderen. Haar haar was inmiddels grijs, ze was kleiner en zwaarder geworden èn was wat scheef gegroeid. Daarnaast was zij niet meer werkzaam en door al deze veranderingen ‘paste’ haar garderobe haar niet meer.

Het werken met de computer heeft niet Sonja’s voorkeur dus werden de papieren uitgeprint, verstuurd per post en door Sonja thuis ingevuld en weer retour gestuurd. Vanwege haar gebrek aan energie werd het Kledingstijladvies verdeeld over twee middagen. Na de adviezen zijn we samen haar kledingkast doorgegaan. Er was veel wat kon blijven hangen, maar er waren ook een aantal kledingstukken die wel erg gedateerd waren of die qua kleur of stijl niet meer paste. Ik heb nieuwe setjes gemaakt van de kleding die ze nog had en inmiddels heeft Sonja al een aantal nieuwe kledingstukken aangeschaft.

Onderstaand een aantal van de adviezen die ik Sonja gegeven heb.

Bij Sonja zijn er nu andere kleuren die haar mooi staan dan toen ze nog niet grijs was. Door meer kleur te dragen wordt ze geen oud dametje, maar een vlotte tante.

Als je wat klein van stuk bent is het o.a. belangrijk dat de kleuren van de kleding die je draagt mooi in elkaar overlopen want dan lijk je optisch langer. Draag altijd panty’s/sokken in de kleur van de rok/broek/schoen, dat geeft optisch ook meer lengte.

Ben je wat zwaarder op plekken die je niet wilt? Breng de aandacht dan naar je gezicht met een kleurige ketting, mooie oorbellen, een opvallende kraag of een mooie schouderpartij.

Sonja is erg blij met en tevreden over de adviezen die ik haar heb gegeven.

Ik wens haar toe dat ze nog jaren met veel plezier mooi zichzelf kan zijn!

thumbnail_IMG_3958

 

 

28-08-21 | 0 comments | in blog

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>