menu close menu

Panty’s

Panty’s zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Ze worden gedragen onder een rok of jurk en pantykousjes worden veel gedragen onder een broek of pantalon. Veel mensen dragen altijd huidkleurige panty’s, altijd goed denken ze. Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Maar laten we eerst eens kijken welke soorten panty’s er zijn.

Dunne panty’s van 8 of 10 denier. Deze draag je onder een licht, zomers jurkje of onder een wat meer blote jurk voor bijvoorbeeld een feest. Dan zijn er de “normale” panty’s van 20 of 30 denier. Deze zijn voor zeer veel gelegenheden geschikt en worden ook veel gedragen.  De wat dikkere panty’s van 40 of 50 denier, semi opaque. Hier zie nog wel been doorheen en deze panty’s worden veel gedragen bij wat donkerder kleding in de herfst of winter. Panty’s van 60 denier of meer, opaque, deze zijn niet doorschijnend en worden meestal in de winter gedragen.

Panty’s zijn er niet alleen in verschillende dikte’s en verschillende kleuren, maar ze verschillen ook van kwaliteit. Bij de HEMA kun je veel soorten panty’s kopen, maar de kwaliteit van deze panty’s is toch anders dan de kwaliteit van een wat duurdere panty zoals bijvoorbeeld Oroblu of Kunert. De wat duurdere panty’s zijn vaak sterker, Kunert heeft bijvoorbeeld een laddervrije panty , de Cinchilla 20 en ze hebben vaak meer kleuren in hun assortiment.

Wanneer draag je nu welke panty?

Bij een zomerse of een wat meer blote jurk draag je een huidkleurige panty. Er zijn ook hele dunne zomerpanty’s, die de warmte weerkaatsen en je benen lekker koel houden (Kunert Fresh Up 10 en Oroblu Suntime). Kijk uit voor glans in een panty, dat ziet er al snel tuttig uit.

Verder is de algemene regel dat je de kleur van je panty aanpast aan de kleur van je rok, jurk en/of schoen. Dit brengt rust in je outfit en creëert lengte. Het staat vaak ook wat chiquer.

Huidkleurige panty’s bij een donker kleurige outfit, trekken de aandacht en maken je optisch kleiner. Trek ook NOOIT huidkleurige pantykousjes aan onder je broek of pantalon! Pas de kleur van je pantykousjes aan aan de kleur van je broek, pantalon en/of schoen. Dat brengt meer rust in je outfit en staat echt oneindig veel mooier!

Polyvore

11-08-16 | 0 comments | in blog

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>