menu close menu

Seizoenswissel van je kleding

De lente is weer aangebroken en dus ook bijna weer de tijd om in je kast je winterkleding om te wisselen voor je zomerkleding. Hoe kun je dat nu het beste aanpakken?

Haal om te beginnen de kleding uit je kast die je afgelopen seizoen niet of nauwelijks gedragen hebt. Bedenk wat je er mee wilt; toch nog bewaren, iemand anders blij mee maken of wegdoen.

Het is het beste om de kleding die je wilt bewaren te wassen voordat je het opbergt. Kijk ook of er nog kleding kapot is en zorg ervoor dat het is gemaakt. Als je de kleding dan weer tevoorschijn haalt na de zomer, kun je het direct gebruiken. Je kleding opbergen kun je het beste doen in een goed afgesloten bak op een donkere, vochtvrije plek.

Je winterschoenen en/of laarzen kun je het beste schoonmaken en laten repareren als dat nodig is. Ruim ze gepoetst en met laarzen-/ schoen-spanners erin op, klaar om te gebruiken als je ze weer nodig hebt.

Het kan wel handig zijn om een trui of vest in je kast te laten hangen voor koelere dagen of kille avonden.

Eén van de voordelen van het opruimen van je winterkleding is dat je meer ruimte hebt in je kast. En als je je winterkleding een seizoen lang uit het zicht hebt, lijkt het weer een beetje als nieuw wanneer je ze weer nodig hebt! ;)

Na het opruimen van je winterkleding, haal je natuurlijk je kleding voor het nieuwe seizoen tevoorschijn om in je kast te leggen. Hoe kun je het beste je kast inrichten, zodat het een beetje overzichtelijk is? Een goed ingerichte en overzichtelijke kast kan je veel tijd besparen bij het uitzoeken van je kleding voor die dag.

Een paar tips:

- Hang broeken bij broeken, jurken bij jurken, jasjes bij jasjes, blouses bij blouses en vesten bij vesten.

- Maak drie stapels voor je shirts: één voor lange mouw, één voor korte mouw en één voor mouwloos.

- Hang je lange broeken bij elkaar en hang blouses, blazers en vesten met lange mouwen daarnaast. Leg alle shirts met lange mouw daar boven. Zo heb je alles voor de wat killere dagen bij elkaar hangen/liggen.

- Hang zomerjurken en blouses met korte mouwen bij elkaar. Leg alle korte en driekwart broeken èn alle shirts met korte mouwen daarboven, zo heb je alles voor de warme dagen ook bij elkaar in je kast.

Het is niet echt ingewikkeld om je kast zo in te richten, het kan wel lastig zijn het zo overzichtelijk te houden. ;)

19-03-20 | 0 comments | in blog

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>