menu close menu

Shoppen in je eigen kast

Heb jij ook een kast vol met kleren , maar blijf je het lastig vinden om een leuke outfit samen te stellen? Of heb steeds dezelfde setjes aan, waardoor je je kleding snel zat wordt? DE oplossing daarvoor is: shoppen in je eigen kledingkast! Het is duurzaam en goedkoop want het kost je niets anders dan alleen wat tijd en dat hebben de meeste van ons nu voldoende. ;)

Oké, dat klinkt leuk, shoppen in je eigen kast, maar hoe kun je dat het beste aanpakken?

1. Haal alles uit je kast, doe weg / maak een ander blij met wat je niet meer draagt, wat kapot is of wat je niet meer leuk vindt.

2. Sorteer je kleding, leg je broeken bij elkaar, je truien, je shirts, je jurken enz.

3. Begin met een broek en kijk welke trui/ shirt / jasje / blazer / vest / blouse/ je daar bij zou kunnen dragen.  Maak zoveel  mogenlijk combinaties met die ene broek. Doe dit met al je broeken en rokken en bedenk ook dat onder één vest, jasje of blazer meerdere shirts of blouses kunnen. Doe dit ook bij je jurken, kijk bij elke jurk welke vesten, jasjes of blazers er bij die jurk passen. Probeer weer zoveel  mogelijk combinaties te maken.

4. Speel met vormen en met prints. Combineer strak met wijd; een strakke rok of broek met een wijde trui of blouse en een slank gesneden blouse /jasje /blazer met een wijde rok of broek. Prints met prints combineren kan ook erg leuk zijn. Zorg er wel voor dat dezelfde kleuren terugkomen in de verschillende prints, anders wordt het wel erg bont.

5. Drie is leuker dan twee. Het is heel makkelijk om een broek met een shirt of trui te combineren, maar dit kan ook saai zijn. Door er een vest, jasje of blazer bij te dragen maak je je outfit net even wat leuker. Dit effect kun je ook bereiken door er een sjaal of een (statement piece) ketting bij te dragen.

6. Maak van elke combinatie die je gemaakt hebt een foto. Zo kun je altijd even terugkijken naar de combinatiemogenlijkheden die er zijn met de kleding die in je kast hangt en zul je misschien eerder eens een nieuwe combinatie gaan dragen i.p.v. steeds terug te grijpen naar je standaard setjes.

7. Bij het sorteren van je kleding en maken van nieuwe combinaties ben je er waarschijnlijk achter gekomen dat er items zijn waar je er meer dan genoeg van hebt (bijv. 5 gestreepte t-shirts). Maak hier een lijst van, dan weet je welke kleding je kunt laten hangen als je gaat shoppen. Er zullen ook items zijn die nog ontbreken, bij die ene broek bijv. heb je helemaal geen top of je hebt niks om onder die ene blazer te dragen. Maak hier ook een lijstje van, dan weet je wat je nog aan moet schaffen om je garderobe compleet te maken.

Veel plezier en succes bij het shoppen in je eigen kast!

01-05-20 | 0 comments | in blog

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>