menu close menu

Tropische temperaturen; wat trek je aan?

Het is al een aantal weken warm en de laatste dagen was het zelfs tropisch warm.  Wat trek je dan aan? U wilt het niet warmer hebben dan noodzakelijk, maar u wilt er ook niet al te bloot bijlopen. In deze blog een paar tips.

Ten eerste is het zaak niet teveel huid te laten zien, dat is voor uw medemens namelijk niet altijd prettig om tegen aan te kijken. Bij dames geldt dat dan vooral voor het decolleté en bij de heren voor dat decolleté onderaan de rug ;) U kunt hierbij ook denken aan de lengte van de rok of  korte broek. Over het algemeen kun je stellen dat de lengte rond of net boven de knie acceptabel is.

sissy-boy-jurk-oranje-oranje-2000064807018

Ten tweede is de stof waar uw kleding van gemaakt is van invloed. Draag vooral natuurlijke materialen als katoen, zijde, linnen, deze stoffen zijn luchtig en nemen het vocht goed op. Vermijd synthetische stoffen als nylon en polyester, deze voelen vaak zweterig aan en zorgen ervoor dat u het nog warmer krijgt.

Zorg er ten derde voor dat uw kleding niet te strak zit. Je ziet dan niet allen sneller de eventuele zweetplekken maar doordat de kleding zo dicht op uw huid zit, voelt het ook veel warmer aan. U kunt ook denken aan laagjes,bijvoorbeeld een vestje of jasje, zodat u iets uit kunt trekken als u het warm krijgt.

mango-loose-fit-pantalon-dames-koraalrood-8433248168881 mango-gebloemde-blouse-mintgroen-dames-mintgroen-8432894298003

Draag ten vierde open schoenen, die zorgen er ook voor dat u het niet te warm krijgt. Bij dichte schoenen worden uw voeten warm en krijgt u het zelf ook warm. Open schoenen zorgen letterlijk voor meer lucht en dus verkoeling tijdens warme dagen.

selected-femme-suede-sandalette-dames-donkerblauw-5713730300863

Tenslotte kunnen lichte kleuren er ook voor zorgen dat het licht van de zon weerkaatst wordt en u het dus minder warm krijgt. Dit in tegenstelling tot donkere kleuren die het licht van de zon aantrekken en absorberen zodat u het nog warmer krijgt.

Wilt u weten van de lichte kleuren, welke van de genoemde stoffen of welke open schoen bij u past? Maak dan eens afspraak voor een Imagotraject, een Kleuranalyse en/of een Kledingstijladvies. Ik laat u graag zien hoe mooi u bent!

Ik wens je een fijne zomer en sterkte als je niet goed tegen de warmte kunt!

28-07-18 | 0 comments | in blog

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>