menu close menu

Vakantie garderobe

De vakanties zijn weer begonnen. De meeste mensen trekken er dan op uit om in een andere omgeving even tot rust te komen. Aangezien we niet onze hele kledingkast mee kunnen nemen als we op reis gaan, zullen we een keuze moeten maken. Wat neem je mee en wat laat je thuis?

Voordat je je koffer vult is het handig te bedenken: hoe lang je weggaat; want hoe langer je weggaat, hoe meer je meeneemt. Wat de gemiddelde temperatuur is op je vakantiebestemming; als het er ‘s avonds behoorlijk afkoelt bijvoorbeeld, is het slim om nog een extra lange broek en een extra trui of vestje mee te nemen. Wat je denkt te gaan ondernemen tijdens je vakantie; bij een wandelvakantie neem je misschien een paar extra wandelschoenen mee en bij een strandvakantie kun je wel wat extra badkleding gebruiken.

Vervolgens is het slim om een lijstje te maken van wat je mee wilt nemen en dan af te strepen wat je in je koffer hebt gedaan. Zo kun je, als het goed is,  niks vergeten. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Voor een zomervakantie van zo’n twee weken naar een zonnige bestemming, waarin je gaat wandelen, wat cultuur opsnuift door een stad te bezoeken, een keer uit eten gaat en ook aan het strand of zwembad ligt, zou je aan het volgende kunnen denken:

- 1 jeans – 1 luchtige lange broek – 2 capri broeken -  2 korte broeken – 2 jurkjes – 3 shirtjes met korte mouw – 2 topjes zonder mouw – 1 vestje – 1 luchtige sjaal (om je schouders te bedekken tijdens het bezoek aan een kerk of als het ‘s avonds wat afkoelt) – badkleding – 1 zonnehoed/pet – 1 clutch/tasje – zonnebril – sandalen – slippers – schoenen met een klein hakje – sneakers/wandelschoenen.

1f247785-0d02-43ba-8cb6-3ba6d6b1cc84_original

De truc is om items mee te nemen die onderling te combineren zijn. De shirts en tops passen bij alle broeken en het vestje past bij alle shirts, tops en bij de jurkjes. De sjaal neem je mee om je schouders te bedekken tijdens het bezoek aan een kerk, in sommige buitenlandse kerken is dit verplicht. Tijdens een bezoek aan een stad op een warme dag heb je vaak geen zin om veel mee te slepen en een dunne sjaal stop je zo in je tas zonder dat hij veel extra ruimte inneemt.

Door je kleding op te rollen in plaats van op te vouwen, nemen ze minder plek in èn kreuken ze ook nog minder. Je schoenen kun je opvullen met sokken en/of ondergoed, dat scheelt ook weer ruimte.

Succes met inpakken en een fijne vakantie!

 

20-07-19 | 0 comments | in blog

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>