menu close menu

Zwart of toch geen zwart?

Een aantal maanden geleden kwam er een dame bij mij voor een Kleuradvies. Ze hield van vrolijke, frisse kleuren, maar droeg veel zwart. Toen ik haar vroeg waarom ze zoveel zwart droeg antwoordde ze dat ze zwart een makkelijke kleur vond, die overal bij past en die ook nog eens afkleedt.

Dit hoor ik van veel vrouwen en ik zie het ook veel om mij heen; veel zwart in het straatbeeld en in de winkels. Zelfs in de zomer hangt er zwart in de winkels en zie je zwart op straat!

Persoonlijk vind ik zwart een sombere kleur en ik draag hem dan ook niet graag. Mijn klant ervoer zwart ook letterlijk als een zware kleur en ze was opgelucht toen bleek dat zwart haar niet mooi stond. In lichte kleuren zag ze er veel mooier uit, zwart was een veel te harde kleur voor haar. Als je haar kleurenkaartje op zwart legt, dan springt het kaartje gewoon naar voren.

thumbnail_IMG_2319                                           thumbnail_IMG_2322

In plaats van zwart kan zij beter antraciet of blauw dragen als basiskleur. Dit oogt veel vriendelijker dan zwart, past overal bij en kleedt ook af. Hoe leuk is dat! ;) Haar LBD (Little Black Dress) moet dus antraciet of blauw zijn in plaats van zwart, daarin is zij meer zichtbaar en heeft de kleur van haar jurk niet de overhand.

Natuurlijk is het wel leuk om je basiskleuren te combineren met een andere kleur uit je kleurenkaartje. Dit frist je basiskleur op en voegt vaak net dat beetje extra toe aan je outfit. Mijn klant was heel blij met haar kleurenkaartje. Inmiddels loopt ze zwart voorbij en heeft ze meer oog voor andere kleuren.

Draag jij ook veel zwart omdat je het een makkelijke kleur vindt? Wil je wel eens zien of er nog een andere kleur dan zwart is die jou prachtig staat? Maak dan eens een afspraak voor een Kleuranalyse, ik verras je graag en laat je graag zien hoe mooi je bent in de kleuren die bij jou passen!

04-09-19 | 0 comments | in blog

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>