menu close menu

Ervaringen

Onderstaand een aantal referenties van mensen die ik een kleur- of stijladvies heb gegeven.

Sonja: “Met het ouder (76 jaar), grijs, kleiner en krommer worden èn het niet meer werkzaam zijn, ‘paste’ mijn garderobe niet meer. Greet hielp me uiteindelijk rustig en adequaat. Na de Kleuranalyse bleek mijn kleurenpalet veranderd te zijn naar heldere, koele kleuren. Tijdens het kledingstijladvies werden de maten en lichaamsverhoudingen opgemeten en moest ik een stijltest invullen. Ik bleek meer aan soepele stoffen te hebben. Aandacht voor kleur bij het gezicht en het niet verstoren van het lengtebeeld waren o.m raadgevingen. Ik liet nog wel eens een felgekleurd shirt onder een jasje (op heuphoogte) uitkomen, dat maakte me kleiner. De taille mocht ik juist wel benadrukken.

Samen gingen we de kledingkast door die bestond uit veel tweedehands kleding van jaren geleden. Greet maakte mooie ‘nieuwe’ setjes. Ik deed een derde weg. Op een warme zomerdag ging ik bij twee winkels winkelen met de nieuwe inzichten en met mijn nieuwe kleurenkaartje in de hand. Veel kon ik direct overslaan. Snel klaar door het gerichte winkelen. Voor de winterkleding ga ik nog een keer shoppen met Greet. Zij regelt dan een ruime paskamer en assisteert me met het uitzoeken van nieuwe kleding.

Na de sessies en mijn aankopen voel ik me heel tevreden met de combinatie van oud en nieuw aan kleding. Na elke sessie kreeg ik het uitgewerkte advies in een mooi verzorgde map. Kortom; ik ben meer dan tevreden over het advies en het uitgebreide overleg!

 

Alberdien

“Na 30 jaar heb ik opnieuw een kleur- en kledingstijladvies gehad. Nu bij Greet, een goede keus. Dit heb ik samen met een vriendin gedaan wat het nog leuker maakte. Door de tijd is mijn haarkleur, huid en postuur veranderd. Dat leverde een verrassend ander kleuradvies op. De kledingstijl is niet gewijzigd maar het is prettig de tips en trucks opnieuw te horen. Met dit advies kan ik bewuster keuzes maken bij het kopen van nieuwe kleding, schoenen, sieraden etc. Ik ben blij met je adviezen en de manier waarop je dit bij me thuis hebt gedaan. Ik zal je zeker aanbevelen bij anderen.” 

Liesbeth

“Onlangs heb ik samen met een vriendin voor de eerste keer een kleur- en stijladvies gehad bij Greet. Mijn ervaring: - dit had ik veel eerder moeten doen; - de kosten van het advies verdien ik terug door bewuster kleding te kopen en daardoor minder miskopen; - het is me nu duidelijk waarom ik bepaalde kledingstukken niet of te weinig droeg; - het was erg leuk en gezellig om de analyse samen met een vriendin te doen; - Greet legde rustig en duidelijk uit waarom bepaalde kleuren je wel of niet staan en welke lengte van jurken, rokken, broeken en colberts het    beste staan; - tevens goed advies over accessoires als sjaals, sieraden, bril, make-up e.d. - ben nu veel zelfbewuster bij het kopen van kleding; dit maakt het winkelen en kopen plezieriger. Kortom: ik zou het iedereen aanbevelen: gun het jezelf, je hebt er levenslang plezier van! Bedankt Greet!” 

Mariette

“Vandaag is Greet bij ons thuis geweest voor een kleuranalyse. Een aantal jaren terug had ik al eens een kleuranalyse gehad. Daar werd toen uitgegaan van het vier- seizoenen systeem. Volgens dat systeem was ik een winter type. Ik twijfelde weleens over de uitkomst daarvan omdat ik herfst (warme) kleuren ook heel mooi vind . Toen we met Greet, op een Ladies Night, in contact kwamen vertelde zij over haar 78 color system. Deze is veel verfijnder dan het vier seizoenen systeem. Door haar verhaal over haar werkwijze besloot ik nogmaals een kleuranalyse te doen.
Na haar zorgvuldige analyse kwam ik er vandaag achter dat ik zowel koele als warme kleuren kan dragen. Dit was een verrassing!  Ik heb al die tijd gedacht dat ik alleen maar koele kleuren kon dragen.
Bedankt Greet,  het was een leerzame middag waar we veel aan gehad hebben.” 

Corrie

“Een uitdaging: samen met een vriendin een stijladvies krijgen! Advies krijgen is in dit geval niet volledig: het was een avontuur, waarin we gaandeweg ook zelf leerden zien wat er wel en minder goed bij ons paste en waarom! Ook prettig om te weten bij het winkelen!

Bijzonder om te ontdekken waarom bepaalde kledingstukken blijven hangen in de kast, ondanks het enthousiasme bij aankoop. Bijzonder ook dat je door je kwetsbaar op te stellen  sterker wordt als persoon: kleren maken de man/vrouw! Inmiddels zijn die “langdurige kasthangers” weggegeven, is er ruimte en overzicht en is er ‘s morgens meer tijd voor ontbijt!  Prettig bijverschijnsel van een leerzame ontdekkingstocht! Dank je wel” 

Marianne Koops

“Ik heb altijd al een kleuranalyse en stijladvies willen doen, maar het kwam er nooit van. Totdat ik jou tegenkwam op de Herfstfair in Nieuwlande. Ik was gelijk verkocht, en heb gelijk een afspraak met jou gemaakt. Ik vond het heel zinvol, was soms verrast door je adviezen en pas het toe als ik ga winkelen. Het kleurenkaartje is een goed en leuk hulpmiddel wat ik altijd bij mij heb. Je nam volop de tijd en hebt mij zelfs bij de keuze van een nieuwe bril enorm geholpen. Krijg hier veel complimenten over. Je adviezen waren zeer waardevol en ik het kan het iedereen aanraden.” 

Mia van der Slag

“Ik vond het heel fijn dat ik dit cadeau van  kleur en stijladvies van de kinderen heb gekregen. Ik heb zeker wat aan jou advies gehad en draag de kleurenkaart in mijn portemonnee. De nieuwe kleding die ik koop daarbij hou ik rekening met de kleuren die op de kaart staan.

Ik vond het een hele mooie en leerzame middag. Je  doet je werk met passie en liefde, bedankt!” 

Gerda van Lammerts van Beuren

Op vrijdag 27 mei ging ik met een tas vol kleren en nog niet wetend wat mij te wachten stond naar Greet in Alteveer. Ik werd er vriendelijk ontvangen en onder het genot van een kopje thee en iets lekkers vertelde Greet enthousiast over haar werk. Daarna gingen we aan de slag, eerst een huidanalyse waar de kleur van je huid, haar,ogen en  lippen wordt bekeken. Daarna kijken we welke kleuren bij mij passen. Dit vond ik best verrassend. Uit het advies kwam naar voren dat ik een Licht- gedempt type ben. Dat houdt  in dat ik zowel koele en warme kleuren kan dragen. Mijn basiskleur is o.a. bruin, dit koop ik nooit! Greet liet mij zien hoe ik deze kleur zou kunnen combineren. Paars is ook een kleur die bij mij past en toch voelde ik mij daar niet prettig bij in kleding, maar in mijn huis heb ik als basis grijs met accenten van paars in decoraties. Er waren ook kleuren bij zoals de pasteltinten die ik nu in mijn nieuwe zomergarderobe al had aangeschaft. Dus ik was al goed op weg. Ook kreeg ik nog een paar winkeltips mee en een kleurkaartje die je in je portemonnee kan stoppen zodat je altijd de juiste kleuren kan vinden in de winkel. Ik vond het een erg zinvolle middag en heb er ondanks dat ik al in de goede richting zat toch ook nieuwe inzichten van gekregen. Hartelijk bedankt en ik zal het een ieder aanbevelen!” 

Anneke Cazemier

“Ik wist eigenlijk niet goed wat ik zou kunnen verwachten van de kleuranalyse. Van mezelf weet ik dat ik soms erg sta te dubben tussen wat ik mooi vind en wat bij mij past. Daardoor heb ik vaak verkeerde aankopen gedaan, want ik val heel snel voor felle kleuren en dat moet ik niet doen.Ik weet nu ook waarom ik bepaalde dingen die ik toch mooi vind, nooit draag. Het was goed te zien dat ik door bepaalde kleuren een stuk bleker werd. Het kleurenkaartje wat ik kreeg is erg handig. Hij zit in mijn tas, want die heb ik altijd bij me.”

 

Juliëtte Scheper –Gort

“De kleuranalyse vond ik erg leuk.  Je was heel rustig en legde duidelijk uit hoe de analyse tot stand komt. Tijdens de analyse heb je echt samen met mij gekeken wat het beste bij mij past. Ik heb het als fijn ervaren dat je mij hierin volledig betrok en niet alleen vanuit je eigen idee te werk ging.”

 

Magda Tunderman

“Ik heb van Greet een kleuradvies gehad. Voor mij was dit erg leerzaam omdat ik telkens bleef hangen in dezelfde donkere kleuren.  Door middel van de kleurkragen liet Greet mij zien welke kleuren mij het beste staan. Ik had niet verwacht dat de juiste kleuren zo’n groot verschil konden maken. Bedankt  Greet voor dit inzicht en voor het advies!”

 

Ria Bos

In Januari jl. ben ik bij “Kleur en Stijl bij Greet” geweest. Ik heb er heel wat van opgestoken. Wat staat me wel en wat staat me niet. Ik had een heel leuk bruin jasje bijvoorbeeld, maar waarom draag ik het zo weinig? Dat heeft Greet me heel goed doen inzien, het kleurt nl. niet bij mijn haar en huid. Ook heeft ze me heel duidelijk laten zien welke kleuren wel mooi staan en flatteren. Jaren geleden heb ik ook al eens een kleuradvies gehad. Maar nu bleek duidelijk dat, doordat mijn haar intussen grijs kleurt, een nieuw advies heel nuttig is geweest. Dan ook maar een sessie voor stijl er achteraan. Hierbij liet Greet mij heel goed inzien dat ik bepaalde lengtes van rokken of colberts beter niet, of juist wel kan dragen. Natuurlijk heb ik “foute” kleding in de kast hangen. Dat geeft niets, maar bij mijn volgende aankopen houd ik zéker rekening met de adviezen die die ik van Greet heb gekregen. Ik kan het iedereen aanbevelen. Echt een kadootje voor jezelf, waar je jarenlang plezier van kan hebben!

Marion Alferink

Stijl dat heb je of je hebt advies nodig. Dat laatste was bij mij het geval. Je weet natuurlijk wat je wel of niet mooi vindt staan, maar je houdt altijd wel kledingstuuken waar je over twijfelt. Het advies bij Greet was leuk en ontspannen. Greet is iemand die alle tijd voor je neemt en overal een mogelijkheid in ziet.De punten waarvan je aangeeft onzeker over te zijn, paktze op en geeft hier zo mogelijk tips over of komt daar later nog op terug. Zelf heb ik, na het advies, de stap genomen mijn haar een stuk korter te laten knippen. Nu zie ik er meer volwassenuit, iets wat ik graag wilde. Ook ben ik me nu meer bewust van wat kleding met je doet. Ik probeer er meer op te letten mijn kledinstukken met elkaar te laten matchen, zie nu ook meer mogelijkheden die er zijn. Al met al een leerzaam advies. Ik zou zeggen, twijfel niet, je kleding zit vol mogelijkheden en Greet kan je helpen deze te ontdekken!

Annie Mulder

Tot mijn verrassing won ik een kleuradvies bij Greet tijdens een Ladies Only actie in de bioscoop van Hoogeveen. Ik kocht meestal kleuren op gevoel en afhankelijk van mijn stemming. Zo kocht ik in het voorjaar een knalgele blazer en later een spierwit spijkerjasje. Maar ik droeg ze nooit, hoe ik ze ook combineerde, het leek niks. Een zwart jasje bleef ook maar in de kast hangen. Greet liet me zien welke kleuren me wel en welke me juist niet staan, Sommige kleuren geven me zelfs een zieke uitstraling! Dat was een eye-opener en ik snap nu waarom  het gele, witte en zwarte jasje in de kast blijven hangen. Een aantal kledingstukken heb ik inmiddels met een gerust hart weggebracht en het witte jasje ga ik verven in een kleur die me wel mooi staat. Het kleurenkaartje is een geweldige hulp bij het winkelen. Het kaartje past goed in mijn portemonnee en maakt het kiezen van de juiste kleur een stuk makkelijker.