menu close menu

Bekijk het leven door de juiste bril.

Ruim 6 op de 10 mensen dragen een bril of contactlenzen en een ruime meerderheid daarvan draagt een bril. Een bril draag je doorgaans de hele dag en wordt daarmee een onmisbaar accessoire/ mode-item.

Net als alle mode-items is ook de bril trendgevoelig. Een aantal jaren geleden zag je bijvoorbeeld veel zwarte monturen met een brede rand. Op dit moment zie je dat de monturen vooral groter worden.

Maar er zijn monturen in allerlei soorten en maten, er is voor ieder wat wils. Even voor de duidelijkheid: een bril is een montuur met glazen erin. Je zoekt een montuur uit, de opticien zorgt ervoor dat de juiste glazen erin komen en dan krijg je dus een bril. ;)

Een bril is geen accessoire dat je verstoppen kunt, hij staat op je neus en is dus duidelijk zichtbaar voor iedereen. Daarom is het belangrijk dat je een bril draagt met een montuur dat je goed staat en dat bij je past. Veel mensen zien er tegenop om naar de opticien te gaan voor een nieuwe bril, want ze weten niet welk montuur ze moeten kiezen. Hoe weet je welk montuur mooi is voor jou? Hoe zoek je uit die winkel vol monturen het montuur uit dat perfect bij je past?

bril 1                      bril 2

Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten bij het uitzoeken van een nieuw montuur:

- Zorg ervoor dat het montuur de kleur heeft die past bij de ondertoon van je huid. Wat de ondertoon van je huid is, koel of warm, laat ik je zien tijdens een huidanalyse, dit is een onderdeel van de Kleuranalyse.

- Kijk naar de vorm van je wenkbrauw. Het is het mooist als de bovenkant van je montuur meeloopt met de vorm die je wenkbrauw heeft.

- Welke lijnen en vormen zijn in het gezicht te zien? Zie je veel gebogen of juist rechte lijnen, zijn je trekken fijn of meer geprononceerd. Tijdens een Kledingstijladvies is hier aandacht voor, dit heeft ook invloed op alle andere accessoires die je draagt.

- Welke stijlpersoonlijkheid ben je? Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat een creatief persoon een ander soort montuur zal kiezen dan iemand met een klassieke persoonlijkheid. Ook dit komt aan bod tijdens een Kledingstijladvies.

Rekening houdend met al deze aspecten wordt het een stuk eenvoudiger om goed montuur uit te zoeken. Hoe fijn is het om zeker te weten dat je een montuur hebt uitgekozen dat echt bij je past, dat laat zien wie je bent. Want met de juiste bril op je neus zie je er altijd goed uit en voel je je een stuk zelfverzekerder!

17-08-19 | 0 comments | in blog, Uncategorized

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>